Chiftelute de peste

Ingrediente:

  • 1 kg file de pește (novac, crap, știucă, cod);
  • 2 cepe;
  • 2 felii de pâine;
  • 1 ou;
  • cimbru;
  • nucșoară rasă;
  • 7 – 8 căței de usturoi;
  • 1 legatură mărar;
  • 1 legatură patrunjel;
  • pesmet pentru modelat;
  • ulei pentru prăjit;
  • sare, piper, ardei iute.

Mod de preprarare:

Peștele se verifică de oase, se toacă împreună cu ceapa, usturoiul, pâinea înmuiată în apă sau lapte și verdeața. Se adaugă oul, sarea, piperul și ardeiul iute. Se amestecă bine compoziția, se frământă bine ca să înglobeze aer, cam 10 minute. În felul acesta chiftelele vor fi pufoase, ușoare, fine. Se rup bucăți potrivite, cu mâna udă (compoziția e mai fină și mai lipicioasă decât la chiftelele din carne), se modeleaza cu făină și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc exact la fel ca și chiftelele din carne. În loc de făină se mai pot tăvăli prin pesmet, sau susan, se pot face umplute cu gogosar murat, ardei gras de diferite culori.